Je eigen blog opstarten

Een blog is een website waar je op regelmaat artikels kan schrijven, vergelijkbaar met een dagboek, maar dan wel een openbaar dagboek waarin lezers kunnen reageren op je blogposts.

Hoewel er enkele jaren terug voorspeld werd dat blogs verdrongen zouden worden door de opmars van de nieuwe sociale media, kruipen nog steeds heel wat mensen en firma's in hun pen en blijft het aantal blogs nog steeds toenemen.

Waarom een blog beginnen?

Er zijn tal van redenen om een blog te beginnen en die variëren uiteraard in belang van persoon tot persoon.

Schrijven is heel leuk en regelmatig bloggen bevordert je persoonlijke ontwikkeling en je schrijfkwaliteiten.

Bloggen is heel eenvoudig. Via je website kan je in een mum van tijd een artikel online plaatsen.

Wat je schrijft op je blog kan door een groot en breed publiek van zowel kennissen als onbekenden gelezen worden. Je blogposts worden opgenomen in de zoekindexen van zoekmachines zodat ze gevonden worden op Google.

Het is een uitstekende marketingtool! Met goeie inhoud kan je hoog scoren in Google en je merk promoten, of mensen laten doorklikken naar de rest van je website. Zo wordt een lezer in feite een potentiële klant.

Je breidt je persoonlijk of professioneel netwerk uit. Door te bloggen leer je mensen kennen met dezelfde interesses of kennis. Mensen kunnen reageren op je berichten en zo vergroot je kennissenkring online.

Je blog is ook een handige vergaarbak voor dingen die je interessant vindt en gevonden hebt op het internet. Je kan deze links op je blog posten zodat je ze zelf gemakkelijke terugvind. Ook hier weer kan dit door andere gelijkgezinden teruggevonden worden.

Een blog starten over een bepaald onderwerp, of meerdere onderwerpen, is ook de uitgewezen manier om je expertise aan te tonen op bepaalde vlakken. Je kan hier ook discussies uitlokken met concullega's.

Wil je je eigen blog starten?

Wat je nodig hebt is een computer met internetverbinding, een website, een handige interface om je blogposts te schrijven en héél veel inspiratie.

Voor de inspiratie en de computer zul je zelf moeten zorgen maar voor de rest helpen we je graag verder bij de opstart van je eigen blog.