Website bouwers in 2017 versus op maat gemaakte website

We zien het overal, website bouwers zoals Wix, Squarespace en Weebly die u beloven dat jij uw website eenvoudig kunt creeëren zonder enige kennis van programmeren. Echter brengt zo’n denkwijze vaak enkele nadelen met zich mee.

Design

Uit elk van bovenvermelde website bouwers kun je kiezen uit een groot aantal templates, dit wil zeggen dat ook iemand anders dezelfde template ooit eens zal gebruikt hebben afhankelijk van hoe populair deze is. Dit is n°1 probleem met alle website bouwers, uw design zal nooit uniek zijn.

 

Bij het aanvragen van een op maat gemaakte website hebt u de mogelijkheid om specifieke designvereisten door te geven aan een designer, die dan vervolgens voor u persoonlijk een design opmaakt, dit zorgt ervoor dat als klanten uw website bezoeken ze direct een gevoel krijgen van jouw huisstijl.

Functionaliteit

Een eenvoudige website bestaat uit een homepagina, enkele losse pagina’s alsook een contactformulier, dit kun je perfect met een web bouwer. Maar wat als je meer wenst? Zoals een webshop met specifieke eisen of je projecten op een dynamische manier wilt toevoegen, dan schiet elke Web bouwer hier tekort. Enkel met manuele programmatie kan zo’n website gebouwd worden en dus niet adhv automatisatie.

Hosting

Bij website bouwers wordt de website bewaard op hun servers, en kun je dus ook niet aan de bestanden van je website. Met andere woorden, je bent geen eigenaar van je website. Mochten er problemen zijn met bijvoorbeeld Wix hosting, kun je dus je website niet overplaatsen naar een andere host en zul je dus je website opnieuw moeten opbouwen op een andere website bouwer. Het herbouwen hiervan is wellicht geen probleem, het grote probleem is dat hoogstwaarschijnlijk uw template niet beschikbaar is op een andere provider. Bij het kiezen van een webbouwer zit je dus vast bij die webbouwer.

Last but not least: Schaalbaarheid

Wat als je je website wilt uitbreiden? Zeg maar gebruiker recenties, gallerij, etc. Vaak zit je bij een web bouwer hier in de problemen, aangezien niets speciaal voor jou is gemaakt kun je natuurlijk niet alle functionaliteiten verwachten. Deze specifieke functies kun je eventueel wel aanvragen bij een webdeveloper, wij bouwen een systeem die zich aanpast aan uw gebruik en dus niet omgekeerd.