Google Adwords, wat is dat?

Google Adwords, het advertentie programma van Google waarmee je verschillende statistieken kunt opvragen.

Google Adwords is het advertentie programma van Google.  Via dit programma kan je advertenties plaatsen boven of onder de zoekresultaten in Google, maar je kan ook je advertenties plaatsen op andere websites die plaats bieden aan Google om advertenties te plaatsen.

Waarom Google Adwords of SEA inzetten?

Google Adwords is een snelle manier om meer bezoekers naar je website te trekken of om meer naambekendheid te creëren.  Een Google Adwords campagne kan in een dag opgezet worden en zorgt voor direct resultaat. Dit in tegenstelling van SEO die eerder een tijdspanne nodig heeft van enkele weken vooraleer je hiervan resultaat mag verwachten.

Hoe kan je Adwords gebruiken?

Er zijn 2 grote kanalen waar je kan adverteren met Google Adwords: Search netwerk of Display netwerk.

In het Search newerk plaats je advertenties voor mensen die zoeken achter bepaalde trefwoorden.  Deze advertenties worden helemaal bovenaan of onderaan de zoekresultaten getoond.

In het Display netwerk voorzien andere websites, zoals 2dehands.be ruimte voor Google om advertenties te plaatsen.  Deze advertenties kunnen gerelateerd zijn aan de informatie op die website (vb een auto advertentie bij de pagina voor 2dehands auto's), of adverenties kunnen ook gelinkt zijn aan de interesses van de surfer (vb op meteovista.be zie je de advertenties van je eigen interesses).

Wat kost Google Adwords?

Dit wordt makkelijk: je bepaalt zelf het advertentie-budget dat je wenst te spenderen.  

Maar er zijn verschillende eigenschappen die het budget zullen bepalen:

  • Het product of de dienst die je wil adverteren
  • Je doelgroep dat je wenst te bereiken
  • De concurrentie voor jouw product of dienst

Op deze manier kun je een Google Adwords campagne starten vanaf € 1 per dag als je een specifiek product hebt en een kleine doelgroep.