Een handtekening maken en toevoegen aan je e-mail in Outlook 2007

Steeds vaker zie je dat e-mails verstuurd vanuit een professionele account voorzien zijn van een digitale handtekening. Deze bevat naast de adresgegevens en de functie van de afzender meestal ook het logo van de firma waarvoor deze persoon werkt.

Zo een automatische handtekening is bijgevolg niet alleen handig omdat je meteen de contactgegevens van je correspondent hebt, maar het komt ook heel professioneel over als de layout overeenstemt met de huisstijl van de firma.

Zelf kan je je e-mails ook voorzien van een dergelijke “signature” aan de hand van onderstaande handleiding.

Hoe ga ik te werk?

Eerst en vooral kijk best eens na welke logo's je in je handtekening wil plaatsen. Het logo van je firma, een logo voor de link naar je Facebookprofiel, je Twitteraccount, je LinkedInpagina, ...

Standaardlogo's voor deze sociale netwerksites kan je eenvoudig vinden via Google Afbeeldingen, of op grafische sites waar men logo's ontwikkeld heeft hiervoor in één bepaalde huisstijl.

Deze afbeeldingen kan je wijzigen via een eenvoudig grafisch programma zoals Microsoft Picture Viewer en kan je reduceren tot een grootte van 64 x 64 pixels.

Je handtekening toevoegen in je e-mailprogramma

De manier om je handtekening toe te voegen is anders per e-mailprogramma. Kies hieronder het e-mailprogramma die je gebruikt.

Problemen of vragen over het opmaken en toevoegen van je e-mailhandtekening? We helpen je graag verder.