Een automatische handtekening toevoegen aan je e-mails in Outlook 2007

U kunt voor uw e-mailberichten persoonlijke handtekeningen maken die kunnen bestaan uit tekst, afbeeldingen, uw elektronische visitekaartje, een logo, of zelfs een afbeelding van uw handgeschreven handtekening.

U kunt zoveel handtekeningen maken als u nodig hebt. U kunt ook Microsoft Office Outlook zo configureren dat er automatisch een handtekening wordt toegevoegd aan berichten die u verzendt, of u kunt handmatig een handtekening toevoegen wanneer nodig.


Een handtekening maken

 1. Open dit menu Handtekening. Ga in een nieuw bericht naar het tabblad Bericht en klik in de groep Toevoegen op Handtekening. Klik vervolgens op Handtekeningen.
 2. Klik op Nieuw op het tabblad E-mailhandtekening.
 3. Typ een naam voor de handtekening en klik vervolgens op OK.
 4. Typ in het vak Handtekening bewerken de tekst die u in de handtekening wilt opnemen.

Een nieuwe handtekening toevoegen

 1. Als u de tekst wilt opmaken, selecteert u de tekst en gebruikt u de opmaak- en stijlknoppen voor de gewenste opties.

Opmerkingen 

 • Het is niet meer mogelijk om handtekeningen in HTML-indeling te maken.
 • Deze opties zijn niet beschikbaar als u tekst zonder opmaak gebruikt als uw standaardindeling voor berichten.

Microsoft Office Outlook 2007 ondersteunt drie berichtindelingen:

 • Tekst zonder opmaak     Dit is een indeling die door alle e‑mailtoepassingen wordt ondersteund. U kunt instellen dat Outlook berichten die u ontvangt, alleen opent in de indeling Tekst zonder opmaak. Tekst zonder opmaak ondersteunt niet de opmaakkenmerken vet en cursief of lettertypen in kleur of andere tekstopmaak. Ook ondersteunt het geen afbeeldingen die direct in de berichttekst worden weergegeven, hoewel het wel mogelijk is afbeeldingen bij te voegen als bijlagen.
 • Rich Text Format (RTF)     U kunt RTF gebruiken wanneer u berichten verstuurt binnen een organisatie die Microsoft Exchange gebruikt. Microsoft raadt u echter aan de HTML-indeling te gebruiken. RTF ondersteunt tekstopmaak, waaronder opsommingstekens, uitlijning en gekoppelde objecten. Outlook converteert berichten in RTF-indeling standaard automatisch naar HTML wanneer u de berichten verstuurt naar een internetontvanger, zodat de opmaak in het bericht wordt behouden en bijlagen worden ontvangen. Outlook maakt vergader- en taakverzoeken automatisch ook op met stemknoppen zodat deze items intact kunnen worden verzonden over internet naar andere Outlook-gebruikers, ongeacht de standaardindeling van het bericht.
 • HTML     Dit is de standaardberichtindeling in Outlook. Dit is ook de beste indeling om te gebruiken als u berichten wilt maken die op traditionele documenten lijken, met meerdere lettertypen, kleuren en lijsten met opsommingstekens. Wanneer u een van de opties selecteert met mogelijkheden voor opmaak (HTML of Rich Text), wordt het bericht standaard in HTML-indeling verzonden. Dus wanneer u HTML gebruikt, weet u dat wat u verzendt ook is wat de ontvanger ziet.

 Opmerking   Wanneer u een bericht beantwoordt, behoudt Outlook de indeling van het oorspronkelijke bericht. Als u de optie Alle standaardberichten als tekst zonder opmaak lezen echter selecteert, krijgt uw antwoord ook de indeling Tekst zonder opmaak. U kunt ook op de Informatiebalk klikken, de indeling van het bericht wijzigen in HTML of Rich Text en vervolgens antwoorden. Als u de indeling van het bericht wijzigt, krijgt het antwoord ook de nieuwe indeling.


 1. Als u naast tekst nog andere elementen wilt toevoegen, plaatst u de cursor op de plek waar u het element wilt invoegen en voert u een van de volgende handelingen uit:
Opties Procedures Opmerkingen
Een elektronisch visitekaartje toevoegen Klik op Visitekaartje en vervolgens op een contactpersoon in de lijst Opgeslagen als. Klik daarna op OK. Door uw visitekaartje gewoon aan een handtekening toe te voegen, kunt u de specifieke gewenste contactgegevens snel en duidelijk toevoegen.
Een hyperlink toevoegen Klik op de knop Hyperlink invoegen, blader naar een hyperlink, selecteer deze door erop te klikken en klik vervolgens op OK.  
Een afbeelding toevoegen

Klik op de knop Afbeelding invoegen, blader naar een afbeelding, selecteer deze door erop te klikken en klik vervolgens op OK.

Veelgebruikte indelingen voor afbeeldingen zijn: .bmp, .gif, .jpg en .png.

 

 1. Als u klaar bent met het maken van de handtekening, klikt u op OK.

 Opmerking   De handtekening die u net hebt gemaakt of gewijzigd, wordt niet weergegeven in het momenteel geopende bericht; u moet de handtekening in het bericht invoegen. Zie 'Stap 2: een handtekening in een bericht invoegen' voor meer informatie.

Stap 2: een handtekening in een bericht invoegen

U kunt instellen dat er automatisch een handtekening wordt toegevoegd aan alle berichten die u verzendt of u kunt een handtekening handmatig invoegen wanneer u dat wenst.

 Opmerking   U kunt slechts één handtekening per e-mailbericht invoegen; u kunt niet meerdere handtekeningen gebruiken. Als u meer informatie wilt toevoegen, maakt u een handtekening met alle benodigde informatie en slaat u deze op onder een nieuwe naam.

Automatisch een handtekening invoegen

  1. Menu Handtekening Ga in een nieuw bericht naar het tabblad Bericht. Klik in de groep Toevoegen op Handtekening en vervolgens op Handtekeningen.

   .
  2. Klik onder Standaardhandtekening kiezen in de lijst E-mailaccount op een e-mailaccount waar u de standaardhandtekening mee wilt verbinden.
  3. Selecteer de gewenste handtekening in de lijst Nieuwe berichten.

Selecteer de handtekening die u wilt gebruiken.

 1. Als u een handtekening wilt opnemen in antwoorden op berichten en in berichten die u doorstuurt, selecteert u de handtekening in de lijst Antwoorden en doorgestuurde berichten. Als u dit niet wilt, selecteert u Geen.
 2. Klik op OK.

Een handtekening handmatig invoegen

 1. Voeg de gewenste handtekening in. Ga in een nieuw bericht naar het tabblad Bericht en klik in de groep Toevoegen op Handtekening. Selecteer vervolgens de gewenste handtekening.

 

Het automatisch toevoegen van een handtekening beëindigen

 

 

Het automatisch toevoegen van een handtekening voor alle berichten beëindigen

 

 1. Ga in een nieuw bericht naar het tabblad Bericht en klik in de groep Toevoegen op Handtekening. Klik vervolgens op Handtekeningen.

 Opmerking   U hebt ook toegang tot de handtekeningopties op het tabblad Bericht wanneer u in een geopend bericht op Beantwoorden, Allen beantwoorden of op Doorsturen klikt.

 1. Ga naar het tabblad E-mailhandtekening en selecteer onder Standaardhandtekening kiezen de optie Geen in de lijst Nieuwe berichten.
 2. Klik op OK.
 3. Als u de handtekening uit het huidige bericht wilt verwijderen, moet u de handtekening handmatig verwijderen. Selecteer de handtekening en druk op Delete.

De handtekening wordt niet langer weergegeven in nieuwe berichten die u hierna opent.


Het automatisch toevoegen van een handtekening beëindigen voor berichten die u beantwoordt of doorstuurt

 1. Ga in een nieuw bericht naar het tabblad Bericht en klik in de groep Toevoegen op Handtekening. Klik vervolgens op Handtekeningen.

 Opmerking   U hebt ook toegang tot de handtekeningopties op het tabblad Bericht wanneer u in een geopend bericht op Beantwoorden, Allen beantwoorden of op Doorsturen klikt.

 1. Ga naar het tabblad E-mailhandtekening en selecteer onder Standaardhandtekening kiezen de optie Geen in de lijst Antwoorden en doorgestuurde berichten.
 2. Klik op OK.
 3. Als u de handtekening uit het huidige bericht wilt verwijderen, moet u de handtekening handmatig verwijderen. Selecteer de handtekening en druk op Delete.

De handtekening wordt niet langer weergegeven in nieuwe berichten die u hierna opent.


Een automatische handtekening uit één bepaald bericht verwijderen

 • Selecteer de handtekening in de tekst van het bericht en druk op Delete.

(Bron: Microsoft.com)

 

Meer informatie

Zit je toch nog met vragen over het toevoegen van je handtekening in Outlook 2007 of een andere e-mailclient? Contacteer ons en wij helpen je graag verder.