E-commerce neemt sterk toe in België

E-commerce of het fenomeen van de webshops maakt reeds een tiental jaar deel uit van ons dagelijks internetgebruik, maar de laatste jaren boomt deze e-business, niet enkel in het buitenland, maar ook in Vlaanderen en de rest van België. 

Momenteel zoeken vele consumenten nog steeds de buitenlandse e-commerce websites op voor hun online aankopen, maar hier zal in de loop van de jaren zeker verandering in komen. Webshops zijn niet meer weg te denken en in België kiezen steeds meer bedrijven om een webshop te laten maken.

In De Zondag van 6 november 2011 staat een interessant artikel waarin men zegt dat ruim één vierde van de Belgische bedrijven met meer dan 10 werknemers producten of diensten online verkopen.

E-commerce boert goed in België - De Zondag 06/11/2011
bron: De Zondag 6 November 2011

Bij Comsa! blijven we uiteraard niet achter en hebben we met onder andere Animix en 't Eendenhof reeds succesvolle webshops online waarbij weliswaar niet online betaald wordt.

Andere firma's zoals Real Tobacco, en Stop&Shop kiezen ervoor om hun volledige gamma online te plaatsen zonder online bestelmogelijkheid, maar enkel om de fysieke verkoop te stimuleren.

Met BrilArtShop die online gaat in december 2011 hebben wij onze eerste volledige webshop met online betaalmogelijkheid via bankkaart, kredietkaart en online overschrijving.

E-commerce in België: 26% van KMO's met meer dan 10 werknemers verkoopt online
bron: De Zondag 6 November 2011

Bent u geïnteresseerd in een webshop voor uw firma? Wenst u meer informatie over de praktische kant en de manier van werken? Contacteer ons dan voor een gesprek over uw toekomstige webshop en wij helpen u met de opstart van uw e-commerce site.