18 mei 2011 in "Drukwerk"

Resolutie: 72 dpi of 300 dpi?

Resolutie: 72 dpi of 300 dpi?

De resolutie van een afbeelding wordt gemeten volgens het aantal pixels die zich bevinden in één inch. Dit heet officieel pixels per inch (ppi) maar Is beter bekend als dots per inch, afgekort wordt dit dpi.

Een inch is 2,54cm en in het Nederlands ook bekend als een duim. Een pixel is een klein vierkantje dat één bepaalde kleur kan hebben. Als u afbeeldingen plaats of importeert in een layout, bestemd voor drukwerk, moeten deze een resolutie hebben van 300 dpi.

Meer lezen
6 mei 2011 in "Varia"

Soorten Streepjescodes

Soorten Streepjescodes

Iedere dag ziet u wel streepjescodes; op uw melkverpakking, uw favoriete tijdschrift of op een softwarepakket,. Maar hoe werken barcodes eigenlijk? Welke soorten streepjescodes zijn er en voor welke doeleinden?

Hoe werkt een barcode?

Een barcode, ook wel Optical Bar Recognition (OBR) genoemd, bestaat uit een aantal gedeelten. Allereerst is er de Quiet Zone, dit is het lege gebied voor en na de barcode. Ondanks de leegte is deze ruimte wel degelijk van belang voor het lezen van de streepjescode door een scanner, zodat deze weet waar te beginnen..

Meer lezen
21 april 2011 in "Drukwerk"

Wat is digitaal drukwerk?

Wat is digitaal drukwerk?

Digitaal drukken of printen is een relatief recente technologie die in de jaren negentig op punt gezet werd. Het is een drukproces waarin alles digitaal is, van ontwerp tot drukwerk. Dat digitaal drukken kan op twee manieren:

  • Drukken via een digitale printer of drukpers waar geen films of drukplaten aan te pas komen.
  • Gebruik makend van een offset-drukpers waar het te drukken beeld digitaal wordt aangebracht op de drukplaten die op hun beurt automatisch of manueel op de pers worden gespannen.

Digitaal drukwerk is voordelig bij kleine oplagen doordat er praktisch geen opstartkost is. De kwaliteit is identiek van het eerste tot het laatste exemplaar. Bij offset moeten er eerst enkele exemplaren gedrukt worden tot men de gewenste kwaliteit bekomt en bij grote oplagen moet deze kwaliteit tussendoor nog gecontroleerd worden. Bij digitaal drukwerk is er geen fysiek contact tussen de drukvorm en de drager.

Meer lezen
4 april 2011 in "Drukwerk"

Wat is CMYK?

16 maart 2011 in "Drukwerk"

Wat is PMS?

23 februari 2011 in "Drukwerk"

Wat is RGB?

5 februari 2011 in "Comsa!"

Erkend reclamebureau

12 januari 2011 in "Drukwerk"

Papierformaten