5 september 2011 in "Varia"

Wat is een QR-code?

Wat is een QR-code?

Je ziet ze tegenwoordig overal opduiken, de vierkante streepjescode, QR-code genaamd. Maar wat is een QR-code, wat kan je er mee doen en hoe maak je er één?

Een QR-code (Quick Response code) is een tweedimensionale streepjescode zonder cijfers die snel gedecodeerd kan worden. Oorspronkelijk waren de codes bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen, maar ze worden inmiddels ook gebruikt in tijdschriften, visitekaartjes en posters om bijvoorbeeld een URL of adresgegevens op te slaan.

Meer lezen
30 augustus 2011 in "Tips"

E-mail: IMAP of POP3?

E-mail: IMAP of POP3?

De manier waarop uw e-mails door uw e-mailclient (Outlook, Thunderbird, ...) binnengehaald worden kan u op twee manieren instellen; via POP3, of via IMAP.

In een notendop kunnen we zeggen dat bij POP3 de e-mails van de server gehaald en overgeplaatst worden naar uw computer. Bij IMAP blijven de mails op de mailserver staan zodat deze steeds online bereikbaar blijven.

Meer lezen
24 augustus 2011 in "Comsa!"

De RSS-feed van Comsa!

De RSS-feed van Comsa!

Wens je steeds op de hoogte te zijn als er een nieuwe blogpost op onze website komt? Volg dan onze RSS-feed.

Wat is RSS?

RSS (Really Simple Syndication) is een webfeedformaat. Een RSS-feed is een XML-bestand dat kan gelezen worden door een RSS-reader en bevat de blogposts van een bepaalde blog. Zo kan je via een RSS-reader meteen zien of er een nieuwe blogpost toegevoegd is aan onze blog. De RSS-feed bevat naast de tekst uit de blogpost ook meteen een link naar de originele blogpost en naar de afbeeldingen zodat de blog volledig gelezen kan worden vanuit de RSS-reader.

Meer lezen
17 augustus 2011 in "Comsa!"

Nieuwe website

9 augustus 2011 in "Comsa!"

Toerisme Alveringem presenteert: Uut Goeste

12 juli 2011 in "Varia"

Downloads

4 juli 2011 in "Internet"

Internet voor dummies

15 juni 2011 in "Tips"

Hoe te reageren op spam?

3 juni 2011 in "Comsa!"

Comsa! op Facebook