16 september 2011 in "Internet"

Hoe maak ik optimaal gebruik van Google?

Hoe maak ik optimaal gebruik van Google?

Vele mensen die zich op het internet begeven en iets willen opzoeken, beginnen hun zoektocht bij Google. Met een marktaandeel van meer dan 98% is Google dan ook de meest gebruikte zoekmachine in België en dit heeft het grotendeels te danken aan zijn gebruiksvriendelijkheid.

Het design van de Google startpagina is bewust sober gehouden zodat de focus ligt op het zoekveld. Vanaf het moment dat je in het zoekveld begint te typen, begint de zoekopdracht naar relevante websites. Toch is er waarschijnlijk nog heel wat dat je niet wist over Google. Daarom hebben we een aantal tips verzameld om betere zoekresultaten te bekomen via Google.

Meer lezen
9 september 2011 in "Tips"

Hoe een schermafbeelding maken?

Hoe een schermafbeelding maken?

Soms kan het handig zijn om hetgeen op uw scherm afgebeeld staat te bewaren als een afbeelding, bijvoorbeeld wanneer je een foutmelding wenst door te sturen naar iemand. Deze functionaliteit heet een schermafbeelding of een printscreen maken.

Hieronder leggen we je uit hoe je schermafbeeldingen maakt via Microsoft Windows, via Apple Mac OS X en via je iPhone of iPod Touch van Apple. De methodes van Windows en Mac verschillen, maar voor beide hoef je geen apart programma te downloaden.

Meer lezen
5 september 2011 in "Varia"

Wat is een QR-code?

Wat is een QR-code?

Je ziet ze tegenwoordig overal opduiken, de vierkante streepjescode, QR-code genaamd. Maar wat is een QR-code, wat kan je er mee doen en hoe maak je er één?

Een QR-code (Quick Response code) is een tweedimensionale streepjescode zonder cijfers die snel gedecodeerd kan worden. Oorspronkelijk waren de codes bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen, maar ze worden inmiddels ook gebruikt in tijdschriften, visitekaartjes en posters om bijvoorbeeld een URL of adresgegevens op te slaan.

Meer lezen
30 augustus 2011 in "Tips"

E-mail: IMAP of POP3?

24 augustus 2011 in "Comsa!"

De RSS-feed van Comsa!

17 augustus 2011 in "Comsa!"

Nieuwe website

9 augustus 2011 in "Comsa!"

Toerisme Alveringem presenteert: Uut Goeste

12 juli 2011 in "Varia"

Downloads

4 juli 2011 in "Internet"

Internet voor dummies